Vindt met deze 7 tips jouw hulpsinterklaas

Deze week wordt in veel huishoudens en vriendenkringen het Sinterklaasfeest gevierd. In de afgelopen weken is er flink geknutseld en gezweet op gedichten om deze week elkaar te kunnen verrassen met een – op originele wijze verpakt – cadeau.

Het maken van de surprise, de verrukking over de surprises die de anderen hebben gemaakt en het geheimhouden van de plannen is bijna net zo spannend als het uitvissen wie een surprise voor wie heeft gemaakt.

Wie is dit jaar jouw hulpsinterklaas??

7 Tips om jouw hulpsinterklaas te identificeren

Als je het in de afgelopen weken nog niet hebt ontdekt geef ik je vandaag 7 tips om tijdens het feest zelf te achterhalen wie jouw hulpsinterklaas is dit jaar.

1. Kijk wie jouw surprise uit zijn auto en in de woonkamer naar binnen draagt.
Beetje flauw, maar vaak is dit het moment dat uitkomt wie voor wie een surprise heeft gemaakt.

2. Kijk naar het onderwerp van je surprise. Als je surprise iets te maken heeft met een cadeau dat je hebt gevraagd, wordt het lastig. Maar soms betreft het onderwerp van je surprise iets dat maar enkele mensen uit de groep potentiële hulpsinterklazen over jou of van jou weten.

3. Ook de originaliteit en de vorm van je surprise kan je verder helpen. Is je surprise erg gedetailleerd? Is er veel gewerkt met bijzondere materialen die je naar een persoon kunnen leiden? Welke dozen zijn er gebruikt voor de basis van je surprise? Een luierdoos kan soms een aanwijzing zijn…

4. De inhoud van je gedicht. Vaak is er in een groep mensen een grote variatie aan dichters te vinden. Sommige mensen schrijven met gemak drie of vier A4-tjes vol, anderen krijgen met moeite (en enige hulp van een rijmwoordenboek) een gedichtje van zes tot acht regels uit hun pen.
Ook de inhoud van het gedicht kan aanwijzingen geven over de schrijver. De gedichtenpiet die jouw gedicht heeft geschreven, verbergt vaak allerlei weetjes over jou in het gedicht. Ook hier kun je nagaan wie uit de groep kennis heeft van deze weetjes.

5. De meeste hulpsinterklazen kopen een cadeau dat je zelf op het lijstje hebt gezet. Maar soms krijg je een echte verrassing: een cadeautje dat je niet hebt gevraagd maar wel goed kan gebruiken. Of een cadeautje dat juist een heel toepasselijk grapje is. Deze niet-van-het-lijstje-cadeautjes geven je weer aanwijzingen over de identiteit van jouw hulpsinterklaas.

6. Als je er met bovenstaande tips en aanwijzingen nog niet achter bent wie jouw surprise gemaakt heeft, kun je proberen om de potentiële hulpsinterklazen bij de andere surprises te plaatsen. Als je iedere sinterklaas aan een surprise gekoppeld hebt, blijft er nog één hulpsinterklaas over die jouw surprise gemaakt moet hebben.

7. Kom je er echt niet uit, dan is het tijd voor het grovere onderzoekswerk. Vingerafdrukken blijven goed bewaard aan de onderzijde van plakbandjes op je surprise; kijk of er iemand verfvlekken op zijn kleding heeft die overeenkomt met de verf die op jouw surprise is gebruikt; of voer een handschriftvergelijkend onderzoek (of printervergelijking) uit op je gedicht.

Samen naar de waarheid!
Cynthia