OPLEIDINGEN

Under construction

Binnenkort volgt hier meer informatie over de cursussen en opleidingen van Forensicon

Deskundige docenten

Concreet toepasbaar

R

Hoge waardering

Eerlijke prijs

“Absoluut relevant voor mijn beroepspraktijk”

De rechtspraktijk in Nederland verbeteren kunnen we niet alleen. Alle partners in de keten spelen hun eigen rol en maken gebruik van elkaars bevindingen. In iedere fase van het traject moet gedegen omgesprongen worden met de bewijsvoering en het gebruik van sporen en forensisch onderzoek. 

Wij hebben u nodig.

Concreet en toegespitst

Alle opleidingen zijn toegespitst op specifieke leerdoelen. Vooraf weet u precies wat u gaat leren en wat u na het volgen van het programma kunt. De opleidingen van Forensicon zijn geen passieve luistersessies. U gaat zelf aan de slag met de materie en krijgt zeer concrete handvaten om de stof zelf te gebruiken in uw dagelijkse praktijk.

En ook na de opleiding laten we u niet los. Veel deelnemers aan cursussen hebben juist na de training vragen of hulp nodig bij het implementeren van de opgedane kennis. Als cursist van Forensicon kunt u op ons rekenen. Ook na de cursus staan we voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen waar nodig.

Als u méér wilt weten, bent u bij ons aan het goede adres. 

Indeling en volgorde van de opleidingen
In iedere fase in het traject van opsporing en vervolging is het juist omgaan met forensische sporen belangrijk. Daarom biedt Forensicon opleidingen en cursussen aan op ieder niveau en voor iedere fase van het traject.

Er zijn cursussen met betrekking tot het herkennen, vinden en veiligstellen van sporen, curussen voor het omgaan met sporen en het kiezen van de juiste onderzoeksmethode, en cursussen voor het juiste gebruik van onderzoeksresultaten.

De verschillende cursussen en opleidingen zijn ingedeeld naar fase van het traject en naar niveau. U kunt dus eenvoudig beginnen op uw instapniveau en doorgaan met de vervolgcursus. Maar als u de opleidingen in wiliekeurige volgorde wilt volgen, mag dat natuurlijk ook. Wanneer voorkennis voor een cursus is vereist, wordt dat duidelijk aangegeven.

Deelnemers
Iedereen die te maken heeft of krijgt met forensische sporen heeft een rol bij de forensische opsporing. Van de personen die het eerst in aanraking komen met sporen tot de personen die een de onderzoeksresultaten presenteren, gebruiken of er een oordeel over vellen; iedereen die te maken heeft met forensische sporen kan gebruik maken van extra kennis.

De cursussen en opleidingen zijn verdeeld over verschillende niveaus. Van deelnemers die nog geen enkele kennis over forensische sporen hebben, tot aan de mensen die er reeds verschillende jaren in hun dagelijks werk mee te maken hebben. Basisopleidingen, verdiepende cursussen, opfriscursussen en programma’s waarin de laatste ontwikkelingen worden behandeld. Op ieder niveau blijft scholing belangrijk. Forensicon biedt ook verschillende programma’s toegespitst op specifieke beroepsgroepen. Kijk hiervoor bij de ‘specials’.

Docenten en begeleiders
Alle opleidingen worden verzorgd door deskundige docenten. Erkende specialisten, forensisch adviseurs, juristen; alle opleiders staan zelf dagelijks in het werkveld. Hierdoor is de lesstof direct toepasbaar in uw praktijk. U kunt uw docenten altijd vragen om nadere uitleg en verdieping.