Volgende week gaat de Nijmeegse wandelvierdaagse weer van start.
En dit jaar ben ik erbij!
Na vijf maanden van voorbereiding start ik dinsdag, samen met 45.000 andere wandelaars aan het grootste wandelevenement van Nederland.

45.000 wandelaars van 67 verschillende nationaliteiten lopen vier dagen door en rond Nijmegen om een prestatie te voltooien die wordt beloond met een 4daagse-kruisje.
Dit kruisje is een officiële koninklijke onderscheiding en krijg je alleen als je de prestaties ook daadwerkelijk hebt geleverd. Tijdens de vierdaagse worden alle wandelaars voortdurend gecontroleerd.

Maar hoe houdt de organisatie bij of 45.000 mensen de route inderdaad wel zelfstandig en volledig lopen?

Net als bij de chain of evidence wordt bijgehouden waar iedere wandelaar zich bevindt.

Bij aanmelding op zondag of maandag krijgt iedere wandelaar een armbandje met een barcode erop. Iedere dag bij de start worden alle wandelaars gescand en op die manier geregistreerd als ‘gestart’.
Aan het einde van de dag worden alle armbandjes weer gescand als de wandelaar binnenkomt op het finishterrein in Nijmegen.
Gedurende de route worden we op 2 of 3 punten ook gescand. Als bij binnenkomst blijkt dat je bij één of meerdere controlepunten niet bent gescand, mag je de volgende dag niet starten en ben je een ‘uitvaller’.

MYLAPS ChampionChip Green

mylaps.com/

Naast het scannen van de armbandjes is er nog een andere track-and-trace mogelijkheid, waarmee ook jullie mij kunnen volgen de komende week.
Aan de veter van mijn schoen draag ik komende week een MyLaps chip. Deze chip is gekoppeld aan mijn persoonlijke loopnummer. Bij de start, de finish en op verschillende plekken op de route liggen speciale matten op de weg. Deze matten maken contact met de chip op mijn schoen als ik eroverheen loop. Op dat moment wordt geregistreerd waar ik ben.

Deze registratie wordt ook automatisch doorgestuurd naar Facebook en Twitter. Net alsof ik bewijsmateriaal ben, kun je volgende week van dinsdag tot vrijdag volgen waar ik ben.

Volg mij dus komende week via Facebook en Twitter!

Samen naar de waarheid!
Cynthia