Sporenherkenning & Sporenopname

Deskundige begeleiding

Eerlijke prijs

Gratis sporenkoffer

Zelf aan de slag met forensische sporen

Sporenonderzoek kun je niet leren uit een boek. In de praktijk oefenen met verschillende situaties leert je pas echt hoe je het beste om kunt gaan met forensische sporen. Daarom vindt deze dag‑training plaats in een omgeving waar geoefend kan worden met verschillende sporenmaterialen. 

Steeds vaker komen particulier rechercheurs in aanraking met forensische sporen. En tegenwoordig is het ook mogelijk om deze sporen te laten onderzoeken door deskundigen.

Maar hoe groot is de frustratie wanneer achteraf blijkt dat een verkeerd verpakkingsmateriaal of een verkeerde hanteringswijze ervoor heeft gezorgd dat het spoor niet meer bruikbaar is voor vervolgonderzoek? Of wanneer later blijkt dat een ander materiaal verzameld had moeten worden en het nu niet meer kan worden veiliggesteld?

Forensisch onderzoek aan sporenmateriaal kan de waarheid vertellen over de toedracht van een situatie, maar dat kan alleen wanneer vanaf het begin de sporen op een juiste manier worden behandeld en gehanteerd. Het op een juiste manier behandelen van sporen is van cruciaal belang voor de kans op succes in een later onderzoek aan deze sporen.

In de training Sporenherkenning & Sporenopname  leert u zelf forensische sporen herkennen en ze op de juiste manier te verzamelen.

IN ÉÉN TRAININGSDAG KOMEN DE VOLGENDE ONDERWERPEN AAN BOD:

✅ Sporen herkennen

✅ Weten waar sporen kunnen worden verwacht

✅ Vastleggen van sporen en hun vindplaats (o.a. fotografie)

✅ Hanteren van sporen

✅ Verpakken van sporen

✅ Transport van sporenmateriaal

✅ Rapporteren van handelingen met sporen

Voor iedere deelnemer staat er een gratis sporenkoffer klaar!

Wat onze studenten zeggen:

De onderwerpen van sporenherkenning, bewustwording van de plaatsen waar sporen zich kunnen bevinden en de wijze waarop in allerlei verschillende gevallen de sporen veiliggesteld of opgenomen dienen te worden waren de gehele dag interessant. Zeker ook omdat de wijze van het gebruik van de diverse verpakkingsmaterialen, swabs, pincetten, buisjes e.d. werd gedemonstreerd en beoefend was dit een bijzonder nuttige en leerzame dag.

Deze cursus is een aanrader voor alle Particulier Onderzoekers!

Ger van Laere

VOA Apeldoorn

Ik heb de cursus sporenherkenning en sporenopname als heel positief ervaren.
Het is een leerzame dag geweest met veel nieuwe inzichten in het forensische sporenonderzoek.

Jos Neefjes

Particulier Onderzoeker, Recherchebureau Delict

Forensische Sporen Herkennen en Hanteren in 1 dag voor maar €595,-

Ben ik erkend forensisch onderzoeker na afloop van de cursus?

Nee.

De cursus is geenszins bedoeld om u op te leiden tot forensisch onderzoeker.
Als Particulier Onderzoeker komt u onherroepelijk in aanraking met sporen, en het is zeer belangrijk dat er vanaf het begin op een juiste manier met de sporen wordt omgegaan om integriteit van de sporen te borgen en vervolgonderzoek mogelijk te maken.

Daar is deze cursus op gericht. Het herkennen van sporenmateriaal in iedere situatie waar u mee in aanraking komt en het op een juiste manier hanteren van deze sporen.

Leer ik ook zelf sporen te onderzoeken?

Nee.

De cursus richt zich alleen op het herkennen van sporen en op de juiste omgang met sporenmateriaal, zodat deskundigen een vervolgonderzoek kunnen uitvoeren. U wordt niet opgeleid om zelf de sporen te onderzoeken.

Krijg ik een erkend diploma?

Er bestaat geen erkenning voor deze stappen in het forensisch onderzoeksproces. U krijgt dus geen erkend diploma. Met de kennis die u in de cursus opdoet, kunt u wel uw handelingen zodanig (schriftelijk) vastleggen dat achteraf kan worden aangetoond dat u juist heeft gehandeld met de sporen. Eventuele vraagtekens omtrent uw kennis en kunde kunt u ondervangen door uw werkwijze gedegen vast te leggen.

Heeft u nog vragen over de opleiding Sporenherkenning & Sporenopname?

Aarzel niet! Stel vrijblijvend uw vraag over de dagcursus Sporenherkenning & Sporenopname.