Leidt op voor het officiële SVPB examen
Studeren waar en wanneer het u uitkomt
Deskundige begeleiding
Eerlijke prijs

Als privédetective kunt u het verschil maken voor uw klanten

Onze thuisopleiding tot Particulier Onderzoeker bereidt u optimaal voor op het officiële examen Particulier Onderzoeker van de SVPB. Met deze thuisstudie studeert u in uw eigen tempo en op uw eigen gekozen locatie, maar krijgt u wel de feedback en huiswerkbegeleiding door onze praktijkmensen, zodat u meer leert dan alleen nodig voor het officiële papiertje.

Zo kunt u nog meer betekenen op het moment dat u daadwerkelijk aan de slag gaat als Particulier Onderzoeker, waarbij u als geen ander het verschil kan maken voor uw klanten. In dit vakgebied onderzoekt u immers misstanden in allerlei situaties en omstandigheden. Ook zonder dat er sprake is van moord of doodslag gebeuren er dingen die voor de betrokken partij(en) grote gevolgen kunnen hebben en soms complete levens kunnen ontwrichten!

 

Waar doen we het voor?

  • Wat dacht u van een woonwijk waar huisdieren worden vergiftigd?
  • Een vermist persoon?
  • Of een 25-jarig huwelijk dat op springen staat door de ontvangst van anonieme liefdesbrieven?

In bovenstaande voorbeelden hebben we het over privé-personen, die soms terecht komen in situaties waarin ze nauwelijks nog een uitweg zien.  Maar ook in de zakenwereld spelen enorme belangen. Noem alleen maar de werknemers die hun werkgevers voor duizenden euro’s bestelen. Of een in-scéne-gezette inbraak om de verzekeringsmaatschappij op te lichten…

 

Wat is het resultaat?

Als  Particulier Onderzoeker heeft u de kans om zulke benadeelde mensen te helpen. Maar dan is het wel een zaak van groot belang om ook precies op de hoogte te zijn van de methodieken die u kunt gebruiken, alle ins- en outs, inclusief de wijze waarop een eindrapport door uw opdrachtgever gebruikt kan worden in een juridisch vervolg.

 

Wat komt er aan bod?

Met de thuisstudie van Forensicon bereidt u zich optimaal voor op dit examen bij de SVPB.

U leert:

  • welke onderzoeksmethoden u mag inzetten en hóe
  • hoe om te gaan met benadeelden, getuigen, verdachten en andere betrokkenen
  • hoe u op een juiste manier kunt rapporteren
  • binnen welke juridische kaders u werkzaamheden kunt uitvoeren

 

Word Particulier Onderzoeker met een plus

De thuisopleiding tot Particulier Onderzoeker

U ontvangt:

✓een volledig losbladig studieboek

✓huiswerkopdrachten na iedere les

✓verschillende oefenexamens

✓persoonlijke feedback

✓persoonlijke begeleiding tot aan het examen

✓korting op vervolgcursussen

 

€495,-

Wat onze studenten zeggen:

Ik haalde mijn diploma “particulier onderzoeker” via Forensicon.

Mijn interesse in de particuliere onderzoeksbranche werd gewekt door de uitdagende en ook soms spannende facetten van beroep van particulier onderzoeker. Vervolgens heb ik bij verschillende opleidingsinstituten informatie over de opleiding tot particulier onderzoeker aangevraagd.

Van Forensicon BV in Leeuwarden ontving ik op mijn verzoek direct duidelijke en overzichtelijke informatie over de mogelijkheden. Daarnaast was ik blij verrast met de behulpzaamheid en oprechte interesse in de motivatie van mij als cursist.

Het cursusmateriaal was overzichtelijk, duidelijk en goed verzorgd. De vragen over de diverse onderdelen van de lesstof waren gevarieerd en weerspiegelden mogelijke praktijksituaties. Hierdoor nam mijn interesse voor de onderzoeksbranche nog meer toe.

Voor mij was de snelle en duidelijk geformuleerde opvolging van Forensicon BV op de door mij ingezonden lesvragen en oefenopdrachten erg belangrijk. Hierdoor bleef ik goed bij de les en kon ik goed voorbereid naar de examens toewerken.

Met de persoonlijk begeleiding en door de brede expertise in de onderzoeksbranche van Forensicon BV heb ik de doorgaans pittige branche-examens met glans doorstaan.

Ik haalde mijn diploma particulier onderzoeker via Forensicon BV in Leeuwarden maar je kunt er tal van gerelateerde opleidingen volgen en informatie verkrijgen. Ze helpen je, dat staat vast.

Bram Christiaans

Kan ik het studiemateriaal vast inzien?

Jazeker, via deze link kunt u vast een pagina van het studiemateriaal bekijken. Hiermee krijgt u inzicht in de manier waarop het lesmateriaal is geschreven. Mocht u nog meer willen weten over het lesmateriaal, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Hoe lang duurt de studie?

U kunt de thuisstudie op ieder moment starten en studeren wanneer het u uitkomt. Bij een wekelijkse studiesessie van 2-4 uur, duurt de gehele opleiding ongeveer 9 maanden. Maar het kan ook veel sneller door extra tijd in te plannen, of langzamer als de situatie daar (even) om vraagt.

Hoe zit het met de huiswerkopdrachten?
Uw voortgang wordt gecontroleerd middels huiswerkopgaven. Uw docent geeft u persoonlijke feedback op het door u gemaakte huiswerk. En natuurlijk kunt u ook bij uw docent terecht voor alle vragen die u heeft over de lesstof.
Waar en wanneer kan ik examen doen?

Het examen Particulier Onderzoeker mag in Nederland alleen worden afgenomen door de SVPB. De examens vinden maandelijks plaats. U schrijft zich in voor de datum van uw voorkeur en selecteert locatie en tijd. U betaalt het examengeld rechtstreeks aan de SVPB. Meer informatie kunt u vinden op de website van de SVPB.

Waarom is de opleiding bij Forensicon goedkoper dan bij andere aanbieders?

Forensicon is opgericht vanuit onze overtuiging dat forensisch onderzoek toegankelijk moet zijn voor iedereen. Maar wat hebben we aan onderzoek als dat niet op de juiste manier is verkregen, zeker gesteld en geïnterpreteerd? In onze branche hebben we groot belang bij het opleiden van goede particulier rechercheurs die alles weten van hun methodieken en juridische mogelijkheden. Daarom investeren we graag tijd aan een goede basis. Opleiden is voor de medewerkers van Forensicon een belangrijk onderdeel van het werk. En dan hoeven we daar echt de hoofdprijs niet voor.

Heeft u nog vragen over de opleiding tot Particulier Onderzoeker?

Aarzel niet! Stel vrijblijvend uw vraag aan de docent van de opleiding tot Particulier Onderzoeker.