Het jaar loopt op zijn eind. Een mooi moment om terug te blikken op een jaar, dat voor Forensicon toch wel bijzonder is geweest.

Verhuizing

De verandering met de grootste impact is toch wel onze verhuizing van het noordelijke Leeuwarden, naar een meer centraal gelegen locatie in het land.
Per 1 december zijn we officieel gevestigd in Vaassen (bij Apeldoorn). En niet alleen het bedrijf is verhuisd, maar ook de medewerkers zelf zijn verhuisd.

Het is nog even wennen in ons nieuwe kantoor en onze nieuwe leefomgeving. Maar vooralsnog zijn we blij met deze verandering. Onze huidige positie maakt het voor ons makkelijker om flexibeler te zijn in afspraken en gemakkelijker afspraken te kunnen inplannen met opdrachtgevers en partners door heel het land.

AVG

Afgelopen voorjaar was heel Nederland in de ban van de nieuwe privacywetgeving. Per 25 mei 2018 werd de AVG van kracht en moesten alle bedrijven in Nederland voldoen aan de nieuwe privacyregels.

Binnen Forensicon hebben we privacy hoog in het vaandel staan. De AVG bracht enkele uitdagingen met zich mee, er bestaat immers bij iedereen nog wel onduidelijkheid over hoe de nieuwe regelgeving geïnterpreteerd moet worden in specifieke branches. Inmiddels zijn de nieuwe regels echter volledig geïmplementeerd en weten we niet meer beter.

Cursussen

In 2018 heeft Forensicon veel mogen betekenen op het gebied van cursussen, colleges en voorlichtingen. Lezingen, workshops, colleges en cursussen op verschillende vlakken van het forensisch onderzoek en aan verschillende doelgroepen – van middelbare scholieren tot advocaten en rechters – hebben de revue gepasseerd.

Het mooie aan onderwijs is dat we de passie voor ons vakgebied mogen overbrengen aan anderen en hiermee de forensistiek in Nederland echt vooruit helpen. Hoe meer mensen de kennis hebben, hoe beter we omgaan met de (on)mogelijkheden en uitdagingen in het vakgebied.

Ook wij leren iedere keer weer veel van de deelnemers. De verschillende perspectieven waarmee afzonderlijke doelgroepen naar ons vakgebied kijken, houdt ons scherp en geeft ons ook steeds weer bijzondere inzichten.

Media

Ook in de media heeft Forensicon zich laten zien. Als deskundige een opinie of achtergrondinformatie geven over actualiteiten tot aan deelname als forensisch adviseur aan een tv-programma. Dit programma wordt uitgezonden vanaf 7 januari. Wij hebben het eindresultaat nog niet gezien (en zijn ook niet zichtbaar in het programma), en zijn dus erg benieuwd wat het is geworden.

Zaken

Natuurlijk kunnen we niet veel uitweiden over de zaken die we hebben gedaan afgelopen jaar en deze terugblik is ook niet de plaats om in te gaan op individuele zaken.

Wat we wel kunnen zeggen is dat we merken dat onze rol als forensisch adviseur door onze opdrachtgevers en de rechtspraak in meer en grotere zaken wordt gewaardeerd. Positieve reacties en terugkerende opdrachtgevers zijn daar het fijnste bewijs voor.

Of het een groot bedrijf betreft en een onderzoek waar het om miljoenen gaat, of een particulier met een waarheidsvraagstuk binnen zijn familie; iedere zaak is voor ons een individueel project waar we het beste van onszelf geven om onze opdrachtgevers te helpen inzicht en zekerheid te verkrijgen.

Natuurlijk zijn we ook dit jaar onze partners weer erg dankbaar. Experts die hun deskundigheid inzetten voor onze opdrachtgevers en partners waarmee we gezamenlijk een zaak aanpakken. Ieder jaar vinden we nieuwe partners voor nieuwe vraagstukken en bevestigen en versterken we de samenwerking met onze langdurigere partnerschappen.

2018

We mogen terugkijken op een mooi jaar waarin we onszelf hebben ontwikkeld, mooie stappen hebben gezet en mooie zaken en projecten hebben gedaan. We zijn weer sterker dan afgelopen jaar.

Vooruitblikken doen we zeker ook, maar nu nog niet. Eerst genieten van het (bijna) afgelopen jaar en genieten van de feestdagen met onze families en vrienden.

 

Natuurlijk wensen we ook onze lezers een hele mooie feestdagen en een heerlijk (en veilig!) oud & nieuw.

Samen naar de waarheid!
Cynthia